TRAVEL: Rotterdam, of toch Amsterdam?

16:00

Mijn eerste blogpost...


Mijn eerste post gaat over reizen. Ik ben namelijk eind augustus een weekendje naar Rotterdam geweest. Misschien vinden sommigen dat niet echt reizen maar het was zo gezellig en het was zo'n verschrikkelijk goed weer dat het echt voelde alsof ik in een of ander land zat.

Ik had vorige winter voor mijn verjaardag een Bongobon 'Pittoresk logeren' gekregen van mijn vader en het werd écht tijd om deze te gaan gebruiken.

De eerste dag zijn we 's ochtends vroeg opgestaan om de trein van Antwerpen naar Rotterdam te nemen. Je kan de Thalys nemen die er iets meer dan een uurtje over doet, of gewoon een Intercity trein nemen. Die doet er ongeveer anderhalf uurtje over, maar als jongere kost zo'n retour treinticket maar 25EUR. Bij Thalys kan je enkel dromen over zo'n goedkope treintickets.

We verbleven in Hotel Van Walsum. Eigenlijk wouden we in Hotel Bazar logeren maar die zaten vol dat weekend. Hotel Van Walsum was eigenlijk een standaard hotel, de kamers waren wat ouderwets maar het personeel was erg vriendelijk en ook het ontbijt was erg lekker. Tijdens onze twee dagen zijn we ook, puur toevallig, Hotel Bazar tegengekomen. Het zag er daar zo gezellig uit, zowel het hotel als het restaurant/café dat er aan hangt. Laten we zeggen dat ik al weet waar ik volgende keer wil overnachten ;-). 

Ons hotel is in zicht!

We waren er in totaal twee dagen, zaterdag en zondag. Zaterdag hebben we de meer toeristische dingen bezocht zoals de Markthal, oude haven, Euromast, het Museumplein, TENT, de kubuswoningen, het Noordereiland, ... Hieronder vind je een aantal foto's.

Aangekomen bij Rotterdam Centraal!
Een prachtig gebouw vlakbij Rotterdam Centraal.
De Kubuswoningen, waar we ook geschaakt hebben met gigantische schaakstukken. 

Aangekomen bij de prachtige Markthal.

Er was zoveel lekkers in de Markthal, ik  kon alles wel opeten. 
Ik ben verliefd geworden op Rotterdam door dit uitzicht. Dat gebouw rechts is zo mooi maar ik heb geen idee wat het is?
In Rotterdam zijn mijn vriend en ik voor de eerste keer écht uit eten gegaan.
Erg eigenlijk, want we zijn al bijna anderhalf jaar samen.

Het uitzicht vanop de Euromast!

Dit was kort onze eerste dag. Ik kon vooral niet wachten op de tweede dag, we hadden namelijk Vespa's gehuurd om via Gouda, met overzetboot, naar Werelderfgoed Kinderdijk te gaan. Mijn vriend ging voor een oldtimer Vespa, zo eentje waar je mee moet schakelen en ik voor een moderne Vespa. Een heel bewuste keuze aangezien ik nog nooit eerder met een brommer o.i.d. heb gereden, terwijl mijn vriend een Dax had toen hij jonger was. We zijn onze Vespa's gaan afhalen bij Holland Vespa Tours. Sùper vriendelijke mensen en super goede service, een echte aanrader! We kregen zelfs zonnecrème en water mee, wat echt heel erg welkom was.

Op de overzetboot! 

Subtiel geposeerde foto van T. op zijn Vespa!
Mijn lekkere, gigantische lunch in Gouda!
Ik had een bol deluxe met guacamole, tortillachips, ham en kippenwit.

Onze route, goed voor zo'n zes uur rijden!
Vroeger wou ik altijd een brommertje zonder er ooit op gereden te hebben maar mocht ik niet van thuis. Nu ik eindelijk eens met een Vespa heb gereden, zit dat idee terug in mijn hoofd, hoewel ik beter kan sparen voor een auto. Maar zo'n brommertjes zijn zo handig, je geraakt overal en toch ben je sneller als met de fiets. 
We hebben zo erg genoten van die laatste dag.

Mijn vriend en ik zijn begin dit jaar ook naar Amsterdam geweest voor een weekendje en dat was zo anders. Er hing zo'n andere sfeer. Ik vond Amsterdam erg fijn door de kleine straatjes met de vele bruggetjes maar dit was een andere sfeer. Een relaxtere sfeer maar dat heeft misschien ook met het weer te maken. Ik zie mezelf alleszins sneller terugkeren naar Rotterdam dan naar Amsterdam. Voornamelijk omdat Rotterdam erg veel rustige, prachtige plekjes heeft, er véél groen aanwezig is (overal bomen, graspleintjes, vijvertjes, ...) en het gewoon ook minder toeristisch lijkt. Kan zijn dat wij daar gewoon geluk mee hebben gehad, maar ik keer zeker nog terug!

Wat vinden jullie de fijnste stad, Amsterdam of Rotterdam?

Liefs!


You Might Also Like

1 reacties

  1. Liefde voor Nederland! Leuk verslag en mooie foto's! Coole brommerlook ook juffrouwtje! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen