TRAVEL: Alleen op reis gaan?

11:47Op reis gaan, graag!


Ik reis heel graag, ontdek graag andere culturen en geniet enorm van een mooie natuur. Ik wil er ook gewoonte van maken om elk jaar zeker één keer op vakantie te gaan. Vorig jaar is dat zeker gelukt, ik ben toen naar Vilnius (Litouwen), Parijs (Frankrijk), Londen (Engeland) en  Rome (Italië) geweest.
Deze reisjes waren steeds met vriendinnen behalve Londen, dat was met mijn meter.

Dit jaar ben ik al naar Amsterdam en Rotterdam gegaan met mijn vriend. Dat was ook erg fijn maar dat voelt niet zoals een echte vakantie omdat de inwoners er zowat dezelfde taal spreken (Nederlands en Vlaams is toch niet helemaal hetzelfde ;-).) De reden waarom ik niet vaker of verder op vakantie ben gegaan is omdat mijn vriend(inn)en geen tijd of geen geld hebben. Ik zit in die levensfase waarin iedereen of nog studeert of bezig is aan zijn eerste job. Dat begrijp ik al te goed maar nu mijn contract afgelopen is, wil ik doodgraag op reis. Zeker nu ik nog geen andere job heb, is dit dé moment om op vakantie te gaan. Maar... niemand kan.

Durven: hélemaal alleen op reis gaan?

Dus nu wil ik alleen op reis gaan. Ik heb al verschillende bestemmingen opgezocht, vliegtickets vergeleken en bijna geboekt, hotelletjes gezocht en bijna geboekt, ... maar toch houdt er me iets tegen. Dit komt vooral uit de reacties van mijn omgeving: 'Je gaat toch niet alleen op reis? Dat is super onveilig! Wie weet wat gebeurt er!' of 'Dan zit je daar alleen, kan je die mooie momenten met niemand delen.' Ze maken me een beetje bang. Wat als ik daar nu echt zit en ik wil iemand om tegen te praten? Ga ik me alleen voelen als ik daar 's avonds ga eten? En wat als ik 's avonds nog iets wil gaan doen en wordt lastiggevallen? Er is niet direct iemand die me kan komen helpen dan...

En toch wil ik het doen, met een bang hartje weliswaar. Alleen reizen brengt ook voordelen met zich mee. Je beleeft alles veel intenser, maakt meer kans om met de culturen in contact te komen en je leert jezelf zo ook beter kennen. Je bent weg van alles, hebt gewoon rust.

Doen: naar waar én wanneer?

Voor de eerste keer ga ik een bestemming dichter bij huis kiezen of niet heel lang op reis gaan. Misschien een citytripje naar bv. Lissabon of Milaan ofzoiets. Een citytripje kan gemakkelijk maar 3 dagen zijn en toch ben je dan op vakantie geweest met het vliegtuig. Op de website van Travelbird heb je zo heel fijne deals voor citytrips die van prijs heel goed meevallen, enige nadeel is dat je moet bijbetalen als je alleen reist. Maar dan nog zijn de prijzen zeer acceptabel. Of je kan natuurlijk zelf je hotel en vlucht vastleggen. Ik gebruik voor mijn vlucht altijd Skyscanner, die toont de goedkoopste vluchten en voor hotels gebruik ik Booking.

Ik ga het dus doen (met een bang hartje)! Naar waar ik ga, hoelang dat zal zijn en wanneer dat is, laat ik jullie zeker weten!

Wat zouden jullie doen? Alleen op reis gaan of liever niet op reis gaan dan? Tips zijn ook altijd welkom!

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik vind je dat zeker moet doen! Het is een heel andere beleving, maar net dat maakt het zo boeiend en spannend. Je komt vanzelf andere mensen tegen op je reis, en net omdat je alleen bent ben je makkelijker om een praatje tegen te starten. En sowieso sta jezelf centraal tijdens de reis, wat het alleen nog maar beter maakt! Benieuwd naar jouw verhaal als je terugkeert!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar ik ben niet zo spontaan en goed in gesprekken aangaan met vreemden. Daar heb ik het meeste schrik voor, denk ik.

      Verwijderen