TRAVEL: Dan toch niet alleen op vakantie.

19:24
Op naar Porto!


Ik heb toch een vriendin gevraagd om mee op citytrip te gaan. Het schrikt me alleen toch wat af. Dus we gaan, 7 tot en met 11 november zitten wij in Porto (Portugal)!

Ik heb altijd al eens naar Porto willen gaan, ik hou namelijk van havenstadjes en ik vind Portugees een erg mooie taal. Het spreken is andere koek, maar om naar te luisteren vind ik het zo mooi.
De drank, porto, doet me niet veel maar misschien is deze citytrip de moment om daar verandering in te brengen.

Ik heb onze citytrip geboekt via Travelbird, waarover ik jullie al eerder vertelde in mijn blogpost over alleen reizen. Via Travelbird hebben we een hotel en vier overnachtingen geboekt voor zo'n 300EUR per persoon. We konden ook goedkoper gaan als we in een hostel zouden verblijven maar mijn vriendin is daar niet zo'n voorstander van, dus met een hotelletje erbij is dat toch een mooie prijs. Ik heb al heel vaak gekeken op de website van Travelbird maar nog nooit eerder een reis geboekt bij hen dus ik ben benieuwd hoe het ons gaat bevallen.

Wat doen of zien?


Google is your best friend om bezienswaardigheden te vinden! Er zijn een ton van websites die bezienswaardigheden van steden en landen opsommen en soms mogelijkheden geven tot daguitstapjes. 

Via de website Gooporto kwam ik volgende, leuke bezienswaardigheden tegen zoals de Sao Francisco Church, Palacio da Dolsa, Avenida dos Allidos, Jardins do Palacio de Cristal, Ponto Luis I en nog vele andere bezienswaardigheden. We verblijven trouwens in het iStay hotel in het centrum zelf, een modern hotel met minimalistische touch. Het ziet er wel deftig uit en er is ontbijt inbegrepen bij onze boeking, dus da's altijd wel fijn.

Wat ik trouwens vaak doe als ik een reis heb geboekt, is op instagram of Tumblr zoeken naar een hashtag met het land. In dit geval dus #porto. Wat je dan te zien krijgt, zijn vaak foto's van andere reizigers of bewoners van Porto. Ik vraag aan hen dan tips over de stad waar ik heen ga, vaak krijg je dan originelere antwoorden dan de bezienswaardigheden die je krijgt als je op google zoekt.

Zo heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat de Galeria de Paris dé uitgaansplek is in Porto. Het is een drukke straat waar de locals blijkbaar in feesten. Doet me een beetje denken aan het beginconcept van Laundry Day. Daarnaast is de Lello & Irmao boekenwinkel ook een place to be, blijkbaar zou het de mooiste boekenwinkel van Porto zijn. Ook Miradouro Da Vitoria zou een heel mooie plek zijn waar je uitzicht hebt over Porto. Mercado Bolhao lijkt me dan weer een fijn marktje.

Lollo & Irmao boekenwinkel - ik ben die vrouw op de foto niet natuurlijk.

Je zal na de reis alleszins wel mooie foto's te zien krijgen van Porto. Ik ben echt aan het aftellen en ondertussen mezelf een beetje basis Portugees aan het aanleren!

Hebben jullie nog een vakantie in het vooruitzicht?You Might Also Like

1 reacties