TRAVEL: Thailand?

10:48

Zoals jullie weten was één van mijn voornemens voor 2017 het maken van een verre reis. Doordat mijn oog al eerder was gevallen op Thailand, had ik samen met een vriendin afgesproken om naar de Landencocktail te gaan in Mechelen. Dat is een reisbeurs van Joker en Karavaan waar ze niet enkel reizen voorstellen maar waar je ook terecht kan bij infostandjes. Daar kan je dan vragen stellen of reisverhalen horen van begeleiders zelf. 

Afgelopen weekend was het de Landencocktail en ging ik, samen met A., naar het infostandje over Thailand. We kwamen terecht bij een erg enthousiaste reisbegeleidster en bij het horen van haar verhalen begon het al te kriebelen. Toen we haar standje verlieten, was de knoop dan ook doorgehakt. Ik ga naar Thailand met Joker! Maar...

Het enige probleem nog was mijn werk. Wij werken namelijk met een driemaandelijks systeem om onze vakantie door te geven. Als we vakantie willen in januari, februari en maart moeten we dat doorgegeven in december, vakantie in april, mei en juni moeten we doorgeven in maart, en zo verder. Het was dus niet zo evident om al vakantie te krijgen in mei gezien het nog maar januari was. Gelukkig heb ik geweldige collega's die het geen probleem vonden als ik al vakantie zou opnemen in mei en ook mijn verantwoordelijke vond het oké. Zo was het geregeld voor ik het wist!

Ik ben mega enthousiast, zit heel de tijd vanalles op te zoeken over Thailand maar als ik dan concreet begin na te denken over dingen (lange vlucht, mensen die ik allemaal niet ken, niet weten waar je logeert, ..) dan word ik toch een beetje onrustig. Ik ben namelijk altijd de persoon die de reizen regelt, die alles in het oog houdt, alles plant, een beetje een controlefreak zeg maar. En nu weet ik helemaal niets. Ik weet waar we heen gaan en that's it. Ik weet zelfs niet met wie ik ga. Dat maakt het avontuur natuurlijk ook veel groter en daarom doe ik het ook. Een aantal vrienden hebben voorgesteld om mee te gaan maar dat aanbod heb ik bewust afgeslagen, ik wil dit alleen doen. Ik wil uit mijn comfortzone.

Naast de reis zelf, kijk ik ook enorm uit naar de vertrekvergadering. Die vindt plaats een paar weken voor vertrek en daar ontmoet ik mijn medereizigers. Er wordt wat meer vertelt over de reis en dan valt de spanning (hopelijk) toch al wat weg. 

Als jullie meer willen weten over de reis of zelf geïnteresseerd zijn, kan je hier meer informatie vinden.

Waar wil jij dit jaar naartoe?


The pictures above were found on Travel and Leisure & BBC Travel site.


BewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewaren

You Might Also Like

1 reacties

  1. Die reis ziet er geweldig uit, ik ben nu al benieuwd jouw verslag(en) te lezen! :D

    Zelf zou ik graag deze zomer op reis gaan naar of Denemarken of een fietsvakantie in Nederland. Omdat het mijn eerste reis in heel wat jaren is (de laatste keer was ik 11...) en ik zeer waarschijnlijk alleen zal gaan zal het eerder dat laatste worden, maar het staat sowieso op mijn to-do-lijstje voor 2017 :D

    BeantwoordenVerwijderen