TRAVEL: Budapest

20:47Eind juni ben ik een kleine week naar Boedapest geweest. Ik was er van maandag tot en met vrijdag met een goede vriendin. We vertrokken vanuit Brussel-Charleroi en waren op een kleine twee uur in Boedapest. Via Airbnb hadden we een appartementje pal in het centrum geboekt. Voor onze vlucht en vier nachten hebben we zo'n 200EUR per persoon betaald. Best oké dus!

In de periode dat wij in Boedapest waren, was er een soort van 'hittegolf' waardoor we te kampen hadden met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. Een beetje teveel van het goede voor een citytrip (zonder zwembad in de buurt) maar liever dat dan regen. En door die temperatuur is het 's avonds dan nog heel aangenaam om een terrasje te doen.


Een van de meest indrukwekkende gebouwen/plaatsen vond ik het vissersbastion. Hier zie je een klein stukje van de buitenkant maar wat een mooi gebouw én zo goed onderhouden. Dat verbaasde me van alle gebouwen eigenlijk, dat ze bijna allemaal zo goed onderhouden waren. 


Dit pleintje 'Kossuth Lajos Tèr' bevond zich vlak achter ons appartement. Op het pleintje vind je, naast leuke ouderwetse trams, de openbare bibliotheek en het parlementsgebouw. Twee mooie gebouwen die zeker ook het bekijken waard zijn. Wat ze ook hebben op sommige pleintjes zoals hier, zijn sproeiers in de stenen waar je gewoon door kan lopen. Dit zorgt voor een lekkere verfrissing tijdens de warme dagen. Heel fijn!


Ons appartement was vlakbij 'Deàk Ferenc Ter', een pleintje/parkje waar super hippe caféetjes zaten. Een van de caféetjes/clubs daar is 'Akvarium', een gezellige plek met op het dak een soort voetbadje. Perfect dus om even af te koelen na het vele wandelen. ;-) De foto helemaal bovenaan deze blogpost met alle lichtjes is daar ook genomen. Echt een aanrader. Grappig Detail: vriendin S. en ik hadden super toevallig dezelfde nagellak op gedaan voor we op reis vertrokken. Great minds think alike.


Wat ons heel vaak werd aangeraden waren de ruïnebars 'Szimpla' en 'Instant'. Bij beide waren we langs geweest en wat een prachtige, gezellige plekken. Het is er vrij druk maar dat stoort eigenlijk helemaal niet. Ik wou dat we zoiets in België ook hadden. 


Wat ons ook aangeraden werd, en zeer welkom was met het warme weer, waren de spabaden. Dit is een van de dingen waar Boedapest het bekendste om is. Wij zijn naar de Szechenyi Baths geweest, de populairste en bekendste van de stad. Buiten dat het enorm verfrissend en mooi was, waren er ook belachelijk veel mensen. Natuurlijk toeristen en mensen die het ook veel te warm hadden maar het was eigenlijk bijna geen doen buiten. Op de foto zie je niet veel mensen maar dat komt doordat dit het zwembad zelf is. In de aparte baden was het enorm druk. Je kon geen twee stappen zetten zonder tegen iemand te botsen. Ik zou dus persoonlijk volgende keer naar een andere spa gaan. Als je toch kiest om naar deze spa te gaan, raad ik je aan om het te combineren met de Zoo zoals ons. Die is namelijk vlakbij en als je geluk hebt, kan je giraffen eten geven! Wij hadden pech en het was bloedheet (zoals al meermaals eerder gezegd) waardoor we het niet volhielden in het park. We hielden het dus snel voor gezien en zijn meer doorgegaan naar de spa. 
                    

Je ziet het misschien niet heel goed maar hier sta ik aan de 360 graden bar. Dit is een bar bovenop een flatgebouw wat zorgt dat je een mooi uitzicht over heel de stad krijgt. Naast een mooi uitzicht, was de bar zelf ook heel leuk ingericht met veel plantjes en kleurrijke stoeltjes en tafeltjes. De drank die ik vast heb, is Strongbow. Dat is een merk van appelcider die echt opkomend is in Boedapest. Overal hadden ze het wel. Ik was er al in België fan van dus was heel blij dat ik dat zoveel kon drinken.De Hongaarse Opera, ook een heel mooi gebouw!

Dit waren een aantal van mijn foto's van Boedapest met de dingen die me het meest zijn bijgebleven. Hongarije is een vrij goedkoop land wat maakt dat je niet echt veel geld uitgeeft op een week tijd doordat ook uit eten gaan goedkoper is als bij ons. Belangrijk om te weten is dat ze daar met HUF (Hongaarse Forinten) betalen, dus zorg er zeker voor dat je die op tijd wisselt bij de bank voor je vertrekt! Dat is namelijk veel voordeliger dan dat je het in Hongarije zelf afhaalt of wisselt. 


Gaan jullie nog op reis deze vakantie?


P.S.: Het verslag over Thailand komt er weldra ook aan. Dat heeft wat meer tijd nodig!You Might Also Like

1 reacties